بیوگراقی پروفسور محمد حکاک
پروفسور محمد حکاک استاد مخابرات دانشکده فنی دانشگاه تربیت مدرس از اساتید برجسته و نمونه کشوری متولد سال ۱۳۲۱ در نجف اشرف بوده است.ایشان دارای مدرک تحصیلی دکتری در رشته مهندسی آنتن و مخابرات ماهواره ای از دانشگاه ایلینوی امریکا می باشد و از سال ۱۳۵۱ تاکنون (حدود ۳۶ سال) در دانشگاه های بغداد و ایران مشغول تدریس در زمینه های آنتن ، انتشار امواج رادیویی، مدارات مایکرویو، مخابرات ماهواره ای و سیستم های ارتباطات رادیویی در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکتری است. پروفسور محمد حکاک بعد از ورود به ایران در سال ۱۳۵۹ وارد مرکز تحقیقات مخابرات ایران شد و مدت سیزده سال به کار تحقیقات کاربردی آنتن های مایکرو ویو و آنتن های ماهواره ای پرداخت .
زندگی و تحصیلات پروفسور محمد حکاک
پروفسور محمد حکاک تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۴۲ از دانشگاه بغداد و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی برق (مخابرات) بترتیب در سالهای ۱۳۴۷ و ۱۳۵۰ در دانشگاه ایلینوی آمریکا به پایان رسانده است. او از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۹ دانشیار دانشگاه بغداد و از ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۲ پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات مخابرات ایران بود و سپس به عضویت هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس پیوست و تا هنگام مرگ، در مرتبه استاد تمام مشغول تدریس و پژوهش بود.
پروفسور محمد حکاک در سال ۱۳۷۲ در دانشگاه تربیت معلم به عنوان عضو هیئت علمی و دانشیار پذیرفته شد و به تدریس و تحقیق پرداخت اما با مرکز تحقیقات مخابرات در ارتباط بود و بعد از آن برای مدت چهار سال (تا سال ۷۶) عهده دار تدوین استاندارد های مخابراتی بود. او از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران بود و در سال ۱۳۸۳ استاد نمونه کشوری شد و به درجه استادی ارتقاء یافت.
سوابق و فعالیت های پروفسور محمد حکاک
- ریاست بخش مهندسی برق در دانشگاه بغداد (از ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۹)
- ریاست بخش انتقال رادیوئی ونوری در مرکز تحقیقات مخابرات ایران (از ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲)
- عضویت هیئت مدیره شرکت صنایع میکروموج (از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶)
- ریاست مرکز تحقیقات مخابرات ایران (از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹)
- و ریاست پژوهشکده انتقال در آن مرکز (از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵)
زمینههای آموزشی وتحقیقاتی پروفسور محمد حکاک
او شامل آنتنهای مایکروویو، انتشار امواج، مدارات مایکروویو، مخابرات سیار، و فن آوری فضائی بود. او بیش از ۱۵ طرح پژوهشی انجام داد، بیش از ۲۰ طرح پژوهشی در رشته مخابرات انجام داده و تاکنون ۵۰ مقاله علمی به مجلات ارائه کرده است.۱۰ رساله دکتری و ۵۵ پایان نامه کارشناسی ارشد راهنمائی کرد و ۷ کتاب تالیفی یا ترجمهای، ۵۵ مقاله مجله ای و بیش از ۱۱۵ مقاله کنفرانسی منتشر کرد. همچنین سردبیر مجله علمی پژوهشی فنی و مهندسی مدرس و عضو هیئت تحریریه ۳ مجله علمی پژوهشی دیگر بود.
محمد حکاک در طول ۳۵ سال گذشته عضویت و همکاری در انجمنهای علمی خارجی و داخلی داشت از جمله عضو ارشد انجمن مهندسین برق و الکترونیک IEEE آمریکا (از سال ۱۹۸۴)، عضو برجسته انجمن مهندسین برق IEE انگلیس (از سال ۱۹۹۰)، عضو ارشد انجمن برق والکترونیک ایران IAEEE (از سال ۱۳۷۲)، عضو انجمن فیزیک ایران (از سال ۱۳۷۰) و عضو انجمن فناوری اطلاعات وارتباطات ایران (از سال ۱۳۸۴). همچنین او در برگزاری کنفرانسی ملی و بین المللی تخصصی مشارکت مداوم داشت، از جمله سری سمپوزیوم بین المللی مخابرات (IST) و سری کنفرانس مهندسی برق ایران (ICEE). دکتر حکاک عضو برجسته انجمن IET انگلیس و عضو ارشد انجمن مهندسین برق و الکترونیک IEEE آمریکا است. وی از موسسان انجمن برق و الکترونیک ایران است و سه دوره نیز عضو هیئت مدیره انجمن بوده است.
دکتر حکاک دارای سه فرزند است؛ یک دختر که دارای کارشناسی ارشد نرم افزار کامپیوتر است و دو پسردارای تحصیلات در رشته های مهندسی عمران و مهندسی مکانیک. متاسفانه ایشان در تیرماه ۱۳۹۲ دار فانی را وداع گفتند .
آثار پروفسور محمد حکاک
- کنترل استراتژیک، پیتر لارنج، مایکل اسکات مورتن، سومانترا گوشل، سیدمحمد اعرابی (مترجم)، محمد حکاک (مترجم)، تهران: دفتر پژوهشهای فرهنگی
- اندازهگیری مشخصات سیستمهای آنتن مخابرات سیار، هیرویوکی ارای، محمد حکاک (مترجم)، فرخ آرزم (مترجم)، تهران: بقعه
- مبانی طراحی مخابرات سیار، ویلیام سی . وای . لی، مترجم : محمد حکاک، مسعود کهریزی، تهران : مرکز نشر دانشگاهی
- مخابرات سیار ماهوارهای، برونو پاتان، سیدمحمد حکاک (مترجم)، اسرافیل جداری (مترجم)، تهران: نص