معرفی کتاب مرجع کاربردی کالیبراسیون تجهیزات ابزاردقیق
کالیبراسیون تجهیزات ابزاردقیق از مهمترین کارهایی است که قبل از استفاده از تجهیز ابزاردقیق باید به آن توجه کرد لذا باید به تعریب کالیبراسیون می پردازیم. کالیبراسیون را به گونههای مختلفی تعریف میکنند. با توجه به دیکشنری اتوماسیون و ابزاردقیق ISA، واژهی کالیبراسیون به معنای تستی است که در طی آن مقدار مشخصی از کمیت تحت اندازهگیری به یک ترانسدیوسر اعمال شده و قرائت خروجی متناظر با آن تحت شرایطی خاص ثبت میشود. یکی از تعاریف دیگر، کالیبراسیون را قابلیت تنظیم Zero و تعیین Span مورد نظر بیان میکند. به تعبیری دیگر، کالیبراسیون فرآیندی است که در آن یک تجهیز ابزاردقیق با یک دستگاه استاندارد دقت بالاتر مقایسه شده که هدف از آن آشکارسازی، همبستگی، تنظیم، اصلاح، و مستندسازی دقت و صحت تجهیز ابزاردقیق تحت مقایسه میباشد.
کالیبراسیون تجهیزات ابزاردقیق
سرفصل های کتاب مرجع کاربردی کالیبراسیون تجهیزات ابزاردقیق
در فصل اول به بررسی اصطلاحات و تعاریف حوزهی کالیبراسیون تجهیزات ابزاردقیق پرداخته شده و در ادامه خواننده با پرکاربردترین کالیبراتورها و تجهیزات کالیبراسیون آشنا میشود. در انتهای این فصل، مطالبی مفید در رابطه با کالیبراسیون و تنظیم رنج ترانسمیترهای فیلدباس بیان شده است.
در فصل دوم به نحوهی کار با انواع کالیبراتورهای فشار از جمله Dead Weight Tester و Fluke pressure calibrator آموزش داده شده و در ادامه به فرآیند کالیبراسیون انواع ترانسمیترها و سوئیچهای فشار پرداخته میشود. همچنین در این فصل نحوهی راهاندازی یک ترانسمیتر هوشمند با استفاده از یک HART Communicator به تفصیل شرح داده شده که میتواند برای خوانندگان جالب توجه باشد.
در فصل سوم انواع روشهای کالیبراسیون ترانسمیترهای RTD و ترموکوپل شرح داده شده است. در پایان این فصل نیز با نحوهی تنظیم و کالیبراسیون یک سوئیچ دما آشنا خواهید شد.
در فصل چهارم با اصول اندازهگیری سطح مخازن به وسیلهی ترانسمیترهای DP آشنا شده و سپس به کالیبراسیون ترانسمیترهای Displacer ای پرداخته میشود. در ادامه با اصول و روش تنظیم و راهاندازی انواع ترانسمیترهای سطح نوع رادار، اولتراسونیک، Guided Wave Radar، و خازنی آشنا شده و پارامترهای مهم آنها را خواهید شناخت.
در فصل پنجم با اصول کالیبراسیون ترانسمیترهای فلو آشنا میشوید. در ادامه انواع روشها و تجهیزات کالیبراسیون ترانسمیترهای فلوی مایع از جمله Piston prover، Pipe Prover، و Master Meters و ترانسمیترهای فلوی گاز از جمله Soap Film Burette، Bell Prover System، Sonic Venturi-Nozzle، و PVTt به تفصیل مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
در فصل ششم روش کاملاً عملی کالیبراسیون یک کنترل ولو ATO و یک کنترل ولو ATC قدم به قدم توضیح داده شده که میتواند برای خوانندگان آموزنده و جالب توجه باشد. در ادامهی این فصل به روش کالیبراسیون پرکاربردترین پوزیشنرهای مورد استفاده در صنعت نفت ایران پرداخته شده است.
مشخصات کتاب کالیبراسیون تجهیزات ابزاردقیق
ناشر: ایده نگار
نویسنده: مهندس عبدالکریم ماندگاری
نوبت چاپ: اول
سال چاپ: ۱۳۹۵
شمارگان: ۱۰۰۰ عدد
4 دیدگاه
شهریار
با سلام
ممنون از کلیه مطالب مفیدی که ارائه می فرمائید
می خواستم بپرسم با توجه به اینکه من ایران نیستم چطوری می توانم کتاب مرجع کالیبراسیون را بخرم.
ممنون می شوم اگر به ایمیل من جواب بفرستید.
روز خوش
میلاد موسوی
سلام وقتتون بخیر
متاسفانه ما در فروش این محصول نقشی نداریم ما فقط این کتاب را به جامعه ابزاردقیق معرفی کردیم .
با انتشارات مربوطه تماس بگیرید
امیر علی
آقا من این کتاب رو خوندم.مطالبش خیلی کاربردی هست و هیچ جای دیگه ای پیدا نمی شه.
میلاد موسوی
بله کتاب های مهندس ماندگاری به نظر بنده از سطح بالایی نسبت به دیگر نویسنده های کشورمون قرار داره