موتورهای القایی ۳ فاز و مزایای آنها
موتورهای القایی سه فاز (الکتروموتور های سه فاز)، پرکاربردترین موتورهایی هستند که برای به حرکت درآوردن چرخ های صنعت از آنها استفاده می شود. طراحی ساده و مستحکم، قیمت ارزان، هزینه نگهداری پایین و اتصال آسان به منبع سه فاز امتیازات اصلی موتورهای القایی هستند.برای راه اندازی این گونه موتورهای از اینورترهای AC استفاده میشود.
با اینکه ساختمان موتورهای القایی سه فاز به مراتب ساده تر از موتورهای DC است. ولی مکانیزم عملکرد، کنترل سرعت و گشتاور در این نوع موتورها نیازمند درک عمیق تری از مفاهیم الکتریسیته و مغناطیس می باشد.
جزوه موتورهای القایی
- مزایای موتور القایی ۳ فاز
- معایب موتور القایی ۳ فاز
- ساختمان موتورها
- نحوه کار موتور القایی
- تئوری میدان گردان
- تحلیل رفتار موتور ۳ فاز
- مدار معادل
- محاسبه پارامترهای موتورها
- توان و گشتاور در موتورها
- گشتاور ماکزیمم
- راه اندازی موتور
- کلاس های موتورهای مختلف
مزاياي موتورهای القایی سه فاز
- خود راه انداز هستند
- عدم نياز به تعمير و نگهداري
- ارزان قیمت هستند
- سادگي ساختمان و استحكام
معايب موتورهای القایی سه فاز
- سرعت ثابت نيست
- كنترل دور آن به نسبت به موتورهاي ديگر سخت تر است
- ضريب قدرت نسبتاً پايين و ثابت
در موتورهاي با روتور سيم پيچي شده در هنگام راه اندازي مقاومت را زيادمي كنيم. به اين ترتيب گشتاور راه اندازي زياد ميشود. ضمناً افزايش مقاومت باعث كاهش جريان راه اندازي مي شود. با زياد شدن گشتاور و در نتيجه افزايش توان جريان كم مي شود. چون با زياد كردن مقاومت اصلاح ضريب توان انجام ميدهيم و با اصلاح ضريب توان در عين حال كه جريان را كم كرده ايم توان حقيقي را زياد كرده ايم.
كلاسهاي مختلف موتورها
طراحان موتورها طبق استاندارد NEMA كلاسهاي مختلفي را تعريف كردهاند كه بر طبق اين تقسيم بندي ٤ كلاس داريم كه گشتاور نامي يكساني دارند Tst وTmax ولي تفاوتشان در و نحوه تغيير مقاومت مدار رتور است.