بررسی اندازه گیری دما و کاربرد آن
اندازه گیری دما و کاربرد آن در اکثر محیط های صنعتی، بسیار جدی و امری مهم تلقی می شود. دما می تواند معیاری از پیشرفت واکنش در یک راکتور و یا معیاری از ترکیب درصد اجزاء در برجهای تقطیر باشد . افزایش دما ممکن است باعث غیرفعال شدن کاتالیست ها شود. از جانب دیگر کم یا زیاد شدن درجه حرارت از حد معمول ممکن است باعث عدم حصول نتیجه در واکنشهای شیمیایی شود.
بنابراین وجود ابزارهایی که بتوانند دما را اندازه گرفته و نتیجه را به سیستم کنترلی ارسال کنند، حیاتی است لذا اندازه گیری دما امری بسیار حیاتی برای صنایع مختلف محسوب میشود که اندازه گیری دما را باید بسیار جدی بگیرند.
عملکرد سنسورهای دما
همه مواد تحت تاثیر دما قرار می گیرند و به همین دلیل ابزارهای مختلفی برای اندازه گیری دما وجود دارد. اساس عملکرد ترمومترهای اولیه، تغییر حجم گازها یا مایعات با تغییر دما بوده است و هنوز هم از این اصل در برخی از ابزارهای اندازه گیری دما استفاده می شود.

اندازه گیری دما – ترمومتر جیوه ای
ترمومتر جیوه ای یک مثال آشنا برای اندازه گیرهای دما با مکانیزم مذکور می باشد. افزایش دما باعث انبساط جیوه شده و ارتفاع ستون جیوه افزایش می دهد. این ترمومترها دارای بازه اندازه گیری محدودی می باشند و همچنین خروجی آنها نمی تواند در سیستمهای کنترلی استفاده شود . بنابراین استفاده از این دماسنج ها در صنعت متداول نیست.
معرفی سنسورهای دما
سنسورهای دما با توجه روش اندازه گیری آنها به دسته های مختلفی تثسیم می شوند،سنسورهای الکتریکی،سنسورهای مکانیکی
- سنسورهای دمای بیمتال
- سنسورهای دمای شیشه ای و جیوه ای
- ترموکوپل ها
- سنسورهای مقاومتی RTD – PTC – NTC
- سنسورهای دما با فشار گازها
برای اطلاعات بیشتر در مورد سنسورهای دما و آشنایی با آنها اینجا کلیک نمایید.