اصول کار شیرهای کنترل چیست؟
اصول کار شیرهای کنترل از آن دسته اطلاعاتی می باشد که مهندسین ابزاردقیق و اتوماسیون صنعتی باید با آن آشنا باشند تا بتوانند از این تجهیز ابزاردقیق در پروژه های خود استفاده نماینند،شير كنترل وسيله اي است که با اعمال نيرويي غير از نيروي دست عمل مي نمايد و ميزان جريان سيال را در يك سيستم كنترل فرايندي تنظيم مي كند، شير كنترل شامل يك شير است كه به يك مكانيزم محركه actuator که توانائي تغيير عنصر کنترل کننده سيال را دارد متصل مي باشد .اين تغيير بر مبناي سيگنالي است كه از سيستم كنترل دريافت ميشود.
کاربرد اصول کار شیرهای کنترل
شير كنترل نقش مهم و اساسي در يك صنعت فرايندي ايفا مي نمايد و قسمت زيادي از هزينه ها ي خريد قطعات و دستگاهها در صنايع مربوط به شير كنترل و سيستم هاي جانبي آن مي باشد.
انتخاب شيرهاي كنترل قبلا بر مبناي پارامترهاي اوليه اي نظير Pressure rating دامنه جريان افت فشار و … بود ولي اکنون تاکيد بر هز ينه ها مي باشد بنابراين شيرهاي كنترل بايداز لحاظ هزينه ها ي اوليه و هزينه هاي تعميراتي مناسب باشند ضمن اينكه مي بايست خواص كنترلي خوبي داشته باشند.
پارامترهاي ثانويه در انتخاب شير كنترل شامل نشتي هاي مجاز، خصوصيات جرياني، دما و سايش مي باشد.همچنين بايد مساله Noise را در نظر گرفت و نيز بايد محرك مناسب انتخاب گردد و نياز به موقعيت دهنده شير Positioner مشخص گردد.
مشخص كردن سايز شير كنترل كه به آن Valve Sizing مي گويند بستگي به پارامتر متغيري به نام Cv دارد.پارامترهاي مورد نياز جهت انتخاب شير كنترل در استاندارد ISA مشخص شده است.
تاريخچه کنترل ولو ها
استفاده از شير صنعتی حداقل به زمان روميان بر مي گردد، زماني كه آنها از شيرهاي سماوري برنزي استفاده مي كردند ولي استفاده از شير كنترل اتوماتيك ابتدا توسط جيمز وات در اواخر قرن ١٨ ميلادي انجام شد. وي در ماشين بخار خود جهت کنترل سرعت از شيرهاي کنترل استفاده نمود.
اجداد شيرهاي كنترل امروزي در قرن نوزدهم ميلادي همزمان با كاربرد بيشتر بخار گسترش يافتند . در اواخر قرن نوزدهم رگلاتورهاي فشار و ارتفاع Self-Contained به بازار آمدند. در سال ١٨٨٠ ، ويليام فيشر مهندسي در ايالت آيوای آمريكا در پي راهي جهت كنترل فشار خروجي پمپهاي آب آتش نشاني بود . با تلاش وي تنظيم کننده هائي جهت پمپها ساخته شد و پس از آن شركت Fisher تاسيس گرديد.
1 دیدگاه
بتی
عالییی